Ons studieaanbod


In de eerste graad bieden wij zowel de A-stroom als de B-stroom aan.
Door hieronder te klikken op het schema van de A- of de B-stroom kom je terecht bij de lessentabellen en krijg je nog meer informatie.


Vanaf de tweede graad van het secundair onderwijs kies je voor een studierichting in een bepaalde finaliteit. Je kan op onze school kiezen voor een studierichting binnen de finaliteit arbeidsmarkt (vroegere BSO) of de dubbele finaliteit (vroegere TSO).

Wat kiezen?
Wil je na het secundair onderwijs verder studeren of wil je vooral snel aan de slag op de arbeidsmarkt? Dat bepaal je door je keuze voor een finaliteit: 

  • Dubbele finaliteit: Je wordt zowel voorbereid op een job op de arbeidsmarkt als op doorstroom naar het hoger onderwijs, voornamelijk een professionele bachelor.
  • Arbeidsmarktfinaliteit: Je wordt voorbereid op een job op de arbeidsmarkt, maar kan ook nog doorstromen naar een graduaatsopleiding.

Nagenoeg al onze opleidingen uit arbeidsmarktfinaliteit kan je ook via duaal leren volgen.

Opmerking: De modernisering van het onderwijs is momenteel uitgerold tot in het 6de jaar. De opleidingen in het 7de jaar volgen met andere woorden nog steeds de oude structuur.

Wens je meer informatie over één van onze studierichtingen, klik hieronder op het overeenstemmende icoontje of contacteer ons via info@atheneumliedekerke.be of op het nr 053/467300. 

Dubbele finaliteit - TSO

Finaliteit arbeidsmarkt - BSO

Duaal leren