Met de bus of de trein?

De buslijnen

  • Aalst - Brussel (lijn 213)
  • Ninove – Brussel (lijn 127 zowel van Dilbeek als Ninove)
  • Brussel-Noord – Ternat – Liedekerke (lijn 355)
  • Essene – Liedekerke – Pamel (lijn 625)

  

 

Bekijk je route hier. 

Halte aan de schoolpoort!

Met de trein

  • Aalst - Erembodegem - Denderleeuw - Liedekerke
  • Ninove - Denderleeuw - Liedekerke
  • Haaltert - Welle - Denderleeuw - Liedekerke
  • Dilbeek - Sint - Martens - Bodegem - Ternat - Essene - Lombeek - Liedekerke

 


Duurzame school

Wij willen ons steentje bijdragen aan een duurzame samenleving. Wij willen mee de harmonie waarborgen tussen de ecologische (vitaliteit van de aarde), de economische (materiële welvaart) en de socio-culturele (gezondheid, welzijn) dimensies voor huidige en toekomstige generaties.

 

Onder het etiket van ‘duurzame school’ voeren wij een actief klimaatbeleid op het vlak van afval, mobiliteit, energie en gezondheid. Maar dit doen wij niet alleen. SAMEN met de gemeente, de provincie, het GO!, de campusscholen en een aantal externe organisaties zoals MOS, Mobiel 21, SMS, … werken wij mee aan een betere wereld op en buiten de school.

 

Onze duurzame visie komt aan bod in tal van lessen (PAV, LO), projecten (VOET) en acties (boomplantactie). Veel van deze duurzaamheidthema’s worden uitgewerkt in projecten om aan onze VakOverschrijdende EindTermen te werken.

 

Het gezondheidsbeleid neemt hier zeker een belangrijke plaats in. Wij zetten mensen in beweging via de lessen LO. We proberen ook zoveel mogelijk mensen aan te zetten om met de fiets naar school te komen. We pleiten ook voor gezonde voeding dus koos de school er resoluut voor om alle frisdrankautomaten uit de school te verwijderen. In de winterperiode voorzien wij verse soep voor onze leerlingen en personeelsleden. 

 

Het mobiliteitsbeleid begint stilaan vorm te krijgen. Samen met de mobiliteitsambtenaar van de gemeente Liedekerke wordt er gewerkt aan een veilige schoolomgeving. Maar ook de lessen verkeerseducatie spelen hier een belangrijke rol. Daarnaast werken wij samen met de politie om via fietscontroles onze leerlingen veilig op weg te sturen. Daarenboven droomt de school ervan om fietsen aan te kopen voor korte verplaatsingen met leerlingen. Een strapdag zou een mooie kers op de taart zijn. Dus niet enkel duurzame mobiliteit maar ook veiligheid dragen wij hoog in het vaandel.

 

Het afvalbeleid mogen we niet vergeten. Afval sorteren en gescheiden laten ophalen moet een automatisme zijn bij alle burgers. Daarom hebben wij als school een belangrijke taak om dit automatisme aan te leren aan onze leerlingen. Urban mining wint steeds aan belangrijkheid. Daarom worden ook batterijen, lampen en elektronisch materiaal gescheiden ingezameld.

 

Maar ook het Energiebeleid neemt een belangrijke plaats in. Daar is echter nog veel werk aan de winkel. Wij moeten op school kunnen en durven investeren in energiebesparende maatregelen zoals verwarming een beetje lager, zonnepanelen, re-lightning, … In onze afdelingen elektriciteit, nutsvoorzieningen, … wordt heel veel aandacht besteed aan de nieuwste trend op het vlak van duurzaam energieverbruik. Een must voor de toekomst.

 

Als groene school dromen wij om onze groene campus nog te verbeteren. Wij willen graag op termijn een park aanleggen op het domein dat overdag door de school gebruikt wordt en buiten de schooluren en in vakanties en weekends wordt open gesteld voor de buurt. Onze leerlingen gingen niet betogen voor het klimaat maar hebben bomen geplant en zo hun steentje actief bijgedragen aan een betere wereld.