SCHOONHEIDSVERZORGING

Finaliteit arbeidsmarkt - BSOWat is haar- en schoonheidsverzorging (2de graad) en schoonheidsverzorging (3de graad)?

Leerlingen die geïnteresseerd zijn in haar- en/of schoonheidsverzorging volgen in de tweede graad (3de en 4de jaar) de studierichting Haar- en schoonheidsverzorging. In deze richting (2de graad) verwerven de leerlingen de basiscompetenties m.b.t. haar- en lichaamsverzorging.

In de derde graad (5de en 6de jaar) kunnen ze vervolgens kiezen voor de richting Schoonheidsverzorging of de richting Haarverzorging

De studierichting Schoonheidsverzorging is een praktijkgerichte opleiding die gericht is op onmiddellijke toegang tot de arbeidsmarkt na afstuderen. 

Voor wie is schoonheidsverzorging?

De leerlingen

  • Zijn geïnteresseerd in trends in schoonheids- en lichaamsverzorging.
  • Willen graag schoonheids- en lichaamsverzorgingstechnieken op het gelaat, de handen, de gezonde voeten en andere lichaamsdelen leren uitvoeren zoals bv. het reinigen van huid en nagels, aanbrengen van tijdelijke en/of semi-permanente make-up en uitvoeren van verzorging/massage van hand, gelaat, voet en lichaam en ontharing.
  • Willen klanten kunnen informeren over een goede verzorging.

Wat na de opleiding schoonheidsverzorging?

Werken in een schoonheidssalon behoren tot de mogelijkheden net als het zelfstandig starten van een eigen zaak. 

 

De leerlingen kunnen ook kiezen voor een beroepsgerichte
Se-n-Se-opleiding waarbij ze één of meerdere extra beroepskwalificaties kunnen behalen die hen extra kansen bieden op de arbeidsmarkt. De leerlingen kunnen tenslotte ook kiezen voor Se-n-Se-opleiding als voorbereiding op hoger onderwijs (bacheloropleiding).

lESSENTABEL

Schooljaar 2023-2024

3de jaar 4de jaar 5de jaar 6de jaar
Basisvorming 15 15 14 2024-2025
Levensbeschouwing 2 2 2  
Lichamelijke opvoeding 2 2 2  
Nederlands 1 1 1  
Frans 1 1 1  
Engels 1 1 1  
Project algemene vakken 'Mijn STEM' 4 4 3  
Project algemene vakken 'Mijn Wereld' 4 4 4  
Specifiek deel 17 17 18  
Haarverzorging 12 12    
Schoonheidsverzorging 5 5 18  

 

       

Stage

    *  
Totaal 32 32 32  

*Stage

De leerlingen van het 5de en 6de jaar gaan tijdens het tweede semester (vanaf januari) 1 dag per week op stage. Op hun stageplaats kunnen ze de leerstof en technieken die ze aangeleerd hebben op school verder inoefenen.
De leerlingen van het 7de jaar gaan een volledig schooljaar 1 dag per week op stage.


Klaar voor een specialisatiejaar?

Onze school biedt  specialisatiejaren aan. Tijdens dit extra leerjaar krijg je niet alleen de kans om je diploma secundair onderwijs te bemachtigen en om je opgedane kennis om te zetten in de praktijk maar je kan je ook verdiepen in je gekozen opleiding.

 

Kortom, een zevende jaar volgen heeft alleen maar voordelen. Je hebt direct voorsprong op de arbeidsmarkt! Informeer zeker bij onze collega's wat een zevende jaar inhoudt en niet vergeten; wie niet waagt, niet wint.