Digital expert

Dubbele finaliteit - TSOWat is digital expert?

Dit is een artistieke en theoretisch-praktische studierichting. Je leert zeer uiteenlopende creatieve vaardigheden. Hierdoor kan je jouw ideeën gemakkelijk vertalen in sterke beelden en bovendien ontdekken waar jouw talent zit. Je leert plannen en omgaan met deadlines. Rode draad in deze opleiding is het digitaal tijdperk met alle mogelijke vormen van ICT. Het digitale loopt als een rode draad tussen alle kunstvormen die aan bod komen.

Voor wie is digital expert?

Creatieve leerlingen die out of the box kunnen denken voelen zich als een vis in het water in deze studierichting. Leerlingen die de digitale wereld in al zijn vormen willen verkennen. Ben je gefascineerd door de wereld van 2D-en 3D-ontwerp, animatie, film, games & entertainment? Ben je een creatieve duizendpoot? Zit ontwerpen in je bloed? Bezit je een grote dosis fantasie, doorzettingsvermogen en werklust? Heb je oog voor detail en afwerking? Ben je geïnteresseerd in het échte’ camerawerk om een basis te leggen voor een reportage, kortfilm of videoclip?

Wat na ‘digital expert’?

Creatievelingen, filmmakers, animatoren, webdesigners, grafische en 3D-ontwerpers bieden een grote meerwaarde in diverse sectoren zoals media en televisie, reclame, design visualisering, architectuur, animatiestudio’s, gamedesign, … Na deze studierichting kan je direct aan de slag of kan je verder studeren in productontwikkeling, binnenhuisarchitectuur, animatie, montage, film en regie, camera, gamedesign, …. En dit dankzij de intensieve samenwerking met het hoger onderwijs.