Doen!Hair Stylist

HAARZORG

Jij wilt graag mensen doen stralen op zowel speciale gebeurtenissen als doordeweekse dagen? Jij wilt graag kapper/ kapster worden? Jij hebt aspiratie om barbier te worden? Of jij wilt heel graag later je eigen kapsalon runnen?

 

Zoek niet langer en volg onze richting om je tot een volwaardige kapper te ontpoppen.

 

Je leert er niet alleen verschillende haarsoorten kennen, kapsels creëren en omgaan met klanten... Je leert ook toestellen en producten veilig en correct te gebruiken.

 

Basisvaardigheden als wassen, knippen, kleuren en verzorgen worden aangeleerd op oefenhoofden. Zo raak je al doende vertrouwd met haarproducten en technieken.

 

Naarmate de opleiding vordert, zal je ook steeds meer oefenen op echte modellen. Langzaamaan krijg je ook meer en meer stage in je pakket.

 

Bovendien nemen we met onze school deel aan verschillende wedstrijden waarbij je je beste beentje voor kan zetten om zo een mooie prijs én een certificaat te bemachtigen.Wood & Interior

HOUTBEWERKING

Jij wilt je specialiseren in houtskeletbouw? Jij wilt binnenschrijnwerker worden of operator van een houtzagerij? Je ademt en leeft voor te werken met je handen en het prachtige product hout?

 

Zoek niet verder want dan is deze richting op je lijf geschreven. Dit is een opleiding waarbij je eerder weinig algemene vakken voorgeschoteld krijgt maar wel veel praktijk.

 

Je leert meteen meten, schaven en zagen maar ook werken met machines uit de schrijnwerkerij. Daarnaast ontwikkel je een uitgebreide kennis over de verschillende houtsoorten en andere materialen. Je leert basisconstructies van schrijn- en timmerwerk en eenvoudig klein meubilair voorbereiden, monteren en maken onder begeleiding.

 

Je zal leren hoe je houtbewerkingsmachines moet bedienen en onderhouden, zoals je dit later zal moeten doen op de werkvloer. Dit kan je oefenen tijdens de opdrachten in de praktijklessen en tijdens de leerlingenstages.

 

Je leert kritisch kijken naar je zelfgemaakte constructies en bijsturen wanneer nodig. Bovendien gaat veel aandacht gaat naar het naleven van veiligheidsvoorschriften.Electric Engineer

ELEKTRISCHE INSTALLATIES

Of jij wilt lifteninstallateur worden? Of liever bordenbouwer? Misschien zegt het beroep onderhoudselektricien jou iets? Of dan toch een technicus van elektronische installaties?

 

Zoals je ziet, met deze richting beperk je je mogelijkheden naar de toekomst niet maar vergroot je die. Zegt dit jou iets? Zoek dan niet verder en verdiep je in elektriciteit.

 

In deze praktijkgerichte opleiding leer je nieuwe elektrische installaties in woningen of gebouwen (scholen, ziekenhuizen, winkels, industrie…) plaatsen en bestaande installaties onderhouden en renoveren.

  

Je leert de belangrijkste symbolen die worden gebruikt in elektrische schema’s kennen, tekenen en begrijpen. In de praktijklessen zal je leren hoe je een draad moet trekken, kabels plaatsen, elektrische storingen oplossen en toestellen aansluiten. 

 

Kan je maar niet genoeg krijgen van deze opleiding? Laat je dan ook verleiden tot een zevende specialisatiejaar Industriële elektriciteit. Dan behaal je het getuigschrift van secundair onderwijs.

  

Via deze manier vergroot je je arbeidskansen! Tijdens deze opleiding kan je ook het getuigschrift bedrijfsbeheer behalen; met dit document kan je een zelfstandige zaak starten. 

Nieuw! Je kan dit traject ook volgen onder de vorm van duaal leren ! Voor meer informatie over duaal leren, klik je op onderstaande knop. Uiteraard kan je ons altijd bellen of mailen voor meer informatie.Installateur Verwarming & Sanitair

CENTRALE VERWARMING - SANITAIRE INSTALLATIES

Met deze opleiding maken we van jou een bekwame loodgieter en installateur van centrale verwarming. 

 

Je leert technische tekeningen en schema’s begrijpen en maken. Draadsnijden, plooien en lassen van buizen uit staal, koper en kunststoffen worden aangeleerd. Net zoals het plaatsen en aansluiten van ketels, radiatoren, badkamertoestellen, boilers en gasfornuizen.

 

Je leert over dakbedekking, warmteleer en over de verschillende materialen die worden gebruikt. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op de techniek en het plaatsen van zonnepanelen.

 

Omdat veel sanitaire en verwarmingsapparaten elektrisch worden gevoed zal je ook een grondige kennis op doen van elektriciteit in deze opleiding. 

 

De technieken, toestellen en gereedschappen leer je al doende toepassen in de praktijklessen. Door de leerlingenstages worden de eerste contacten met de bedrijfswereld gelegd.   Klaar voor een specialisatiejaar?

Onze school biedt  specialisatiejaren aan. Tijdens dit extra leerjaar krijg je niet alleen de kans om je diploma secundair onderwijs te bemachtigen en om je opgedane kennis om te zetten in de praktijk maar je kan je ook verdiepen in je gekozen opleiding.

 

Kortom, een zevende jaar volgen heeft alleen maar voordelen. Je hebt direct voorsprong op de arbeidsmarkt! Informeer zeker bij onze collega's wat een zevende jaar inhoudt en niet vergeten; wie niet waagt, niet wint.

 

Je vindt alles over de zevende jaren onmiddellijk in de brochure per richting terug!