INSTALLATEUR VERWARMING & SANITAIR

Finaliteit arbeidsmarkt - BSO

 

 Wat is installateur verwarming en sanitair?

Een STEM-opleiding die wordt beschouwd als een opleiding die leidt tot de invulling van knelpuntvacatures. Handigheid, basiskennis van elektriciteit en sanitair/CV zijn competenties die hier centraal staan. 

Voor wie is installateur verwarming en sanitair?

Leerlingen die geïnteresseerd zijn in techniek en in het bijzonder in koelinstallaties of sanitaire en verwarmingsinstallaties kunnen hun droom verwezenlijken via deze opleiding. STEM-beroepen zijn ook knelpuntberoepen, dus werkzekerheid gegarandeerd!

Wat na installateurverwarming en sanitair?

Leerlingen krijgen hier de opleiding om onmiddellijk te starten met werken en de grote vraag naar vaklui binnen de wereld van sanitaire- en verwarmingsinstallaties aan te vullen. Deze arbeidsmarktgerichte opleiding stoomt je klaar om aan de slag te gaan als installateur water of centrale verwarming, installateur van verwarmingssystemen, brander-technicus of loodgieter. 


Lessentabel

Schooljaar 2022-2023 3de 4de 5de 6de 7de
Basisvorming 15 15 10 10 12
Levensbeschouwing 2 2 2 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2 2 2 2
Taal 3 3 2 2 2
Project algemene vakken (PAV) 8 8 4 4 6
Specifiek gedeelte 19 19 24 24 20
Elektriciteit 8      
Centrale verwarming en sanitaire installaties 11 11 16 16  12
           
Stage     8 8 8

 

         
Totaal 34 34 34 34 32

Klaar voor een specialisatiejaar?

Onze school biedt  specialisatiejaren aan. Tijdens dit extra leerjaar krijg je niet alleen de kans om je diploma secundair onderwijs te bemachtigen en om je opgedane kennis om te zetten in de praktijk maar je kan je ook verdiepen in je gekozen opleiding.

 

Kortom, een zevende jaar volgen heeft alleen maar voordelen. Je hebt direct voorsprong op de arbeidsmarkt! Informeer zeker bij onze collega's wat een zevende jaar inhoudt en niet vergeten; wie niet waagt, niet wint.