Samen sterk


Duale richtingen

  • Haarverzorging (3de graad)
  • Kapper-stylist (7de jaar)
  • Electric Engineer (3de graad)
  • Installateur gebouwenautomatisering (7de jaar)
  • Elektrotechnicus (7de jaar)
  • CNC-operator (7de jaar)
  • Interieurbouwer (7de jaar)

Wat houdt Duaal Leren in voor jouw bedrijf?

Beroepen binnen de schoonheids-, houtbewerking- en elektriciteitssector kunnen, vandaag de dag, niet alleen meer op de schoolbanken aangeleerd worden.

 

Schoolgebouwen zijn niet altijd afgestemd op het werken met bepaalde elektrische installaties of bootsen geen echt kapsalon na. Daarentegen heeft de werkvloer nood aan goed gekwalificeerde jongeren die bovendien onmiddellijk inzetbaar zijn om de instroom in de sector te verhogen.

 

Duaal leren biedt een antwoord op al deze verzuchtingen, het is een doorgedreven vorm van leren op de werkplaats. De leerlingen leren immers vaardigheden aan in echte werksituaties.

 

Onze school, het Atheneum Liedekerke werd in 2017 - 2018 verkozen om de opleiding elektrische installaties duaal te organiseren als pilootproject. Concreet komt het er op neer dat een leerling twee dagen naar school gaat en drie dagen op de werkvloer vertoeft.

 

In schooljaar 2018 - 2019 kregen wij hier ook haartooi en houtbewerking bij in Duaal Leren. Dit toont aan dat dit systeem werkt en een meerwaarde biedt voor zowel onze leerlingen, onze school als de toekomstige bedrijven waar onze leerlingen terecht komen.

 

Deze opleiding geeft jou als bedrijf de mogelijkheid om de juiste competenties aan de jongere te bezorgen, die nadien een potentiële werknemer wordt.


Interesse?

Ben je geïnteresseerd om met je bedrijf in te stappen in duaal leren of wil je gewoon meer informatie? Aarzel dan niet en neem vandaag nog contact op met onze TAC, Els De Ridder. Klik hier om contact op te nemen.