Samen sterk

 

Beroepen binnen de elektriciteitssector kunnen niet louter op de schoolbanken aangeleerd worden.

 

Schoolgebouwen zijn niet altijd afgestemd op het werken met bepaalde elektrische installaties maar daarentegen heeft onze sector nood aan goed gekwalificeerde jongeren die bovendien onmiddellijk inzetbaar zijn om de instroom in de sector te verhogen.

 

Duaal leren biedt een antwoord op al deze verzuchtingen, het is een doorgedreven vorm van leren op de werkplaats. De leerlingen leren immers vaardigheden aan in echte werksituaties.

 

Onze school, het Atheneum Liedekerke werd dit schooljaar verkozen om de opleiding elektrische installaties duaal te organiseren als pilootproject. Concreet komt het er op neer dat een leerling twee dagen naar school gaat en drie dagen op de werkvloer vertoeft.

 

Deze opleiding geeft u als bedrijf de mogelijkheid om de juiste competenties aan de jongere te bezorgen, die nadien een potentiële werknemer wordt.


Interesse?

Ben je geïnteresseerd om met je bedrijf in te stappen in duaal leren of wil je gewoon meer informatie? Aarzel dan niet en neem vandaag nog contact op met onze TAC, Els De Ridder. Klik hier om contact op te nemen.