Doen!

Wood & Interior

HOUTBEWERKING

Jij wilt je specialiseren in houtskeletbouw? Jij wilt binnenschrijnwerker worden of operator van een houtzagerij? Je ademt en leeft voor te werken met je handen en het prachtige product hout?

 

Zoek niet verder want dan is deze richting op je lijf geschreven. Dit is een opleiding waarbij je eerder weinig algemene vakken voorgeschoteld krijgt maar wel veel praktijk.

 

Je leert meteen meten, schaven en zagen maar ook werken met machines uit de schrijnwerkerij. Daarnaast ontwikkel je een uitgebreide kennis over de verschillende houtsoorten en andere materialen. Je leert basisconstructies van schrijn- en timmerwerk en eenvoudig klein meubilair voorbereiden, monteren en maken onder begeleiding.

 

Je zal leren hoe je houtbewerkingsmachines moet bedienen en onderhouden, zoals je dit later zal moeten doen op de werkvloer. Dit kan je oefenen tijdens de opdrachten in de praktijklessen en tijdens de leerlingenstages.

 

Je leert kritisch kijken naar je zelfgemaakte constructies en bijsturen wanneer nodig. Bovendien gaat veel aandacht gaat naar het naleven van veiligheidsvoorschriften.Klaar voor een specialisatiejaar?

Onze school biedt  specialisatiejaren aan. Tijdens dit extra leerjaar krijg je niet alleen de kans om je diploma secundair onderwijs te bemachtigen en om je opgedane kennis om te zetten in de praktijk maar je kan je ook verdiepen in je gekozen opleiding.

 

Kortom, een zevende jaar volgen heeft alleen maar voordelen. Je hebt direct voorsprong op de arbeidsmarkt! Informeer zeker bij onze collega's wat een zevende jaar inhoudt en niet vergeten; wie niet waagt, niet wint.

 

Je vindt alles over de zevende jaren onmiddellijk in de brochure per richting terug!