Doen!

Installateur Verwarming & Sanitair

CENTRALE VERWARMING - SANITAIRE INSTALLATIES

Met deze opleiding maken we van jou een bekwame loodgieter en installateur van centrale verwarming. 

 

Je leert technische tekeningen en schema’s begrijpen en maken. Draadsnijden, plooien en lassen van buizen uit staal, koper en kunststoffen worden aangeleerd. Net zoals het plaatsen en aansluiten van ketels, radiatoren, badkamertoestellen, boilers en gasfornuizen.

 

Je leert over dakbedekking, warmteleer en over de verschillende materialen die worden gebruikt. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op de techniek en het plaatsen van zonnepanelen.

 

Omdat veel sanitaire en verwarmingsapparaten elektrisch worden gevoed zal je ook een grondige kennis op doen van elektriciteit in deze opleiding. 

 

De technieken, toestellen en gereedschappen leer je al doende toepassen in de praktijklessen. Door de leerlingenstages worden de eerste contacten met de bedrijfswereld gelegd.   Klaar voor een specialisatiejaar?

Onze school biedt  specialisatiejaren aan. Tijdens dit extra leerjaar krijg je niet alleen de kans om je diploma secundair onderwijs te bemachtigen en om je opgedane kennis om te zetten in de praktijk maar je kan je ook verdiepen in je gekozen opleiding.

 

Kortom, een zevende jaar volgen heeft alleen maar voordelen. Je hebt direct voorsprong op de arbeidsmarkt! Informeer zeker bij onze collega's wat een zevende jaar inhoudt en niet vergeten; wie niet waagt, niet wint.

 

Je vindt alles over de zevende jaren onmiddellijk in de brochure per richting terug!