Denken én doen!Techniek-wetenschappen

Droom jij ervan om werk te vinden in de agrarische sector? Of zegt verpleging jou wat? Misschien wil je ICT– medewerker worden? Met deze STEM-richting kan je nog alle kanten uit!

 

Techniek-wetenschappen is een studierichting die je klaarstoomt voor verdere studies.  De nadruk ligt op wetenschappen (biologie, fysica en vooral chemie) en op onderzoek in het laboratorium. Wiskunde is van een hoog niveau, maar ook talen spelen een rol.

 

Wat mag je verwachten van deze studierichting?

  • Inzichten in biologie, chemie en fysica;
  • In wiskunde wordt er meer aandacht besteed aan toepassingen in plaats van zuivere theorie;
  • Je krijgt een ruim aanbod van laboratoriumproeven voorgeschoteld;
  • Je leert je meetresultaten verwerken, het simuleren van processen en ICT-vaardigheden. 

We stomen je met andere woorden klaar voor een reeks uitdagende beroepen dankzij deze veelzijdige richting.Electric & Electronic Engineer

ELEKTRICITEIT - ELEKTRONICA

Wil jij ICT-medewerker worden? Of een vliegtuig nakijken voor lift-off? Of technische controles uitvoeren?

 

Een wereld zonder elektriciteit is een wereld zonder Wi-Fi, smartphones, televisie, Netflix,… enzoverder. Dat lijkt ons geen fijne wereld! Gelukkig kan je een richting volgen waar je passie voor elektriciteit en elektronica gevoed kan worden.

Bovendien vind je straks dankzij deze STEM-richting snel werk in één van de vele knelpuntberoepen.

 

In deze opleiding krijg je de ideale basis van zowel algemene vakken als praktijkvakken. Dankzij deze combinatie krijg je voldoende bagage mee om, als je dit wenst, verder te studeren. Die brede basis zal je uitdagen waardoor je steeds naar een nieuw niveau getild wordt. Je krijgt in deze richting bovendien een degelijk pakket wiskunde. Ruimtelijk inzicht en nauwkeurigheid zijn zeker nodig om je weg te vinden in deze opleiding.

 

Je kan van deze richting perfect doorstromen naar het hoger onderwijs. Én als je die stap te groot vindt, dan kan je nog een jaartje langer bij ons blijven en de richting Onderhoudstechnieken volgen. Je hebt dan een extra getuigschrift op zak!
Onderhoudstechnieker

INDUSTRIËLE ONDERHOUDSTECHNIEKEN

Wij jij installateur van liften worden? Of Productieverantwoordelijke? Of word je liever een technicus?

 

Deze opleiding sluit naadloos aan op de richting Electric – Electronic engineer. We begrijpen dat je misschien nog niet klaar bent voor de wijde wereld of voor verdere studies. Indien je nog graag even binnen onze muren vertoeft dan is dit de ideale opleiding voor jou. Bovendien verdien je hiermee een extra getuigschrift!

 

Ja, dat heb je goed gehoord. Je zal een diploma Electric – Electronic engineer hebben en een getuigschrift Onderhoudstechnieker. Hiermee vergroot je je kansen op werk aanzienlijk.

Je leert alles over mechanische constructies en elementen, pneumatica, hydraulica, industriële elektriciteit, vermogenelektronica, logische schakeltechnieken, meet– en regeltechnieken en automatiseringsprocessen. Je leert ingrijpen in het proces en de software ervan te beheren.

 

Tijdens stages doe je ervaring op door effectief mee te draaien met een technische onderhoudsploeg.